Ke každému nákupu vzorek zdarma Doručení do salonů zdarma
Domů Blog Regenerace pleti po létě

Regenerace pleti po létě

Regenerace pleti po létě

Podzim je obdobím, kdy se příroda připravuje na zimu a stejně tak i naše pleť potřebuje speciální péči.

Je potřeba ji dopřát regeneraci po létě a zároveň připravit na nové období spojené se změnami počasí a vnějších vlivů. Zatímco v létě trávíme vice času venku, v podzimních a zimních měsících je pleť vystavována i vnitřním nepříznivým vlivům jako je suchý vzduch, zvýšený stress, přecitlivělost na alergeny, málo slunečního světla a s tím spojený nedostatek vitaminu D. Tato změna může vnést chaos do naší beauty rutiny, ale zároveň nabízí prostor pro větší péči o naši pokožku, vlasy, tělo a duši. Přinášíme vám několik užitečných tipů, jak jednoduše a efektivně zvládnout regeneraci pleti po létě a zároveň ji připravit na příchod podzimu a zimy.


1)Nastartujte rituál regenerace exfoliací.

Pravidelný peeling pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, uvolňuje póry a podporuje buněčnou výměnu. Peeling může být i jemný a šetrný, a to v podobě exfoliační masky Monroo - Colagen & Amber peeling mask. Je nabitá účinnými složkami, které pleti dodají vše, co potřebuje. Mezi její benefity patří vyhlazení a sjednocení pleti, díky hroznovému oleji dodá pokožce dostatečnou výživu, uzamyká v ní hydrataci a chrání ji před vysušením. Jantarový prášek urychluje obnovu buněk, čímž zvyšuje pevnost i pružnost pokožky. Navíc má antiseptické a uklidňující účinky. Perlový prášek s léčivýmwi vlastnosti, který se využívá v tradiční čínské medicíně už po staletí. Urychluje hojení ran, hydratuje pokožku, rozjasňuje a vyživuje. Zároveň zabraňuje vzniku pigmentových skvrn, pih či vrásčité kůže.


2) Pro krásu a zdraví pleti je nezbytná hydratace.

Pleť může být pocitově po horkých dnech mastnější s pocitem zapocení. Nenechte se zmást, i tak potřebuje dodat potřebnou výživu a hydrataci. Toho docílíte použitím obnovujícího liftingového krému naší značky Monroo -Luxury cream, který navíc redukuje vrásky. I ty se mohou díky horku a slunci prohlubovat. Krém obsahuje blahodárný sojový olej, který pleť zklidňuje, zjemňuje, vyhlazuje a pomáhá v ní udržet přirozenou vlhkost. Rozpustný kolagen pokožku vyhlazuje, hydratuje a zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí. Aloe Vera sluncem namáhanou pleť dokonale zklidní. Krém aplikujte ráno a večer na očištěnou pleť.


3) Pokud jste se během léta spálili, může být vaše pleť podrážděná a extrémně vysušená.

Pro intenzivní regeneraci doporučujeme použít Monroo Medik Balm. Obsahuje výhradně přírodní ingredience, které jsou pro pleť doslova balzámem. Tea Tree olej stimuluje obnovu kožních buněk a odstraňuje stařecké skvrny. Včelí vosk pokožku do hloubky vyživuje a zvlhčuje, napomáhá s hojením a produkcí nových kožních buněk a kolagenu. Ricinový olej je vhodný k regeneraci velmi suché pokožky, mírní její podráždění a výborně v ní váže vlhkost. Medik Balm použijte každé ráno a večer. Naneste na očištěnou pleť přiměřené množství a vmasírujte krouživými pohyby.


4) Často opomíjenou oblastí jsou rty.

Během léta by se měly chránit a vyživovat stejně jako pleť. Pro doplnění potřebné hydratace a výživy použijte Pencil Lip Balm od značky Simply Zen. Obsahuje směs mangového, bambuckého a kakaového másla má změkčující a vyživující účinek. Balzámy v kelímku se mohou často zanést nečistotami. Balzám v tužce je ideální i z hlediska čistoty. Jeho použití je maximálně hygienické.


Kromě kosmetických rituálů je důležité dopřát péči celkovému organismu. Pleť nejvíce regeneruje během spánku, proto si dopřejte alespoň 7 hodin nerušeného odpočinku. Uvidíte, že ráno bude pleť vypadat svěže a odpočatě. Dostatek tekutin je nezbytností, pijte průběžně během celého dne. Výsledek pocítíte na vaší pleti okamžitě. I když chladnější počasí svádí k tomu dát si horkou vanu nebo sprchu, vyhněte se alespoň oblasti obličeje. Horká voda narušuje schopnost pokožky zadržovat vlhkost, to vede k jejímu vysoušení. Obličej si tedy vždy opláchněte vlažnou vodou.

A hlavně nezapomeňte na udržování duševní pohody. Ta ke kráse a zdraví pokožky přispívá ve velké míře. Procházka přírodou dokáže zharmonizovat a nabít během chvilky.

Krásný podzim!

Zpět na seznam článků