Ke každému nákupu vzorek zdarma Doručení do salonů zdarma
Domů Blog Podzimní vůně pro muže

Podzimní vůně pro muže

Podzimní vůně  pro muže

Podzim, čas pro nový parfém Se změnou ročního období nastává vhodná chvíle nejen pro změnu rituálu péče o pleť, ale také výběr parfému nebo toaletní vody. I muži rádi volí vůni jako stylový doplněk a osobité vyjádření sebe sama a nebojí se parfémy obměňovat. Proto přinášíme výběr vůní značky Depot, které se hodí právě na podzimní sezonu.

Na podzim se rádi zabalíme do příjemné deky, popíjíme čaj a s chutí si dáme teplý štrůdl se skořicí z podzimní úrody jablek. I tyto přirozené rituály nás mohou navést k typu vůně, která se hodí k tomuto ročnímu období. Podzim bývá chladnější a deštivý, proto vybírejte parfém, který déle vydrží na pokožce. Vhodné je zvolit komplexní vůně s vyšší koncentrací, ty se vyznačují tím, že se na pokožce mění a jednotlivé vrstvy vůně se postupně vyvíjejí a rozvoní.

Eau de Parfum

Ideální je vyšší koncentrace vonných látek, tedy varianta Eau de Parfum. Ta obsahuje obvykle 15-20% vonných složek.

Toaletní voda

Toaletní voda je lehčí, s koncentrací vonných látek kolem 5-15% a má spíše osvěžující charakter. Trvanlivost je středně dlouhá a je vhodná pro letní měsíce nebo denní nošení.

Značka Depot má v nabídce také cologne, která je ještě lehčí než toaletní voda. Cologne neboli kolínská voda je ideální pro opakované nanášení během dne – dokáže pozdvihnout náladu, osvěžit a okamžitě povzbudit. Úplnou novinkou je nyní toaletní voda sartorial sage, která v sobě skrývá vůně orientu a dřeva. V hlavě se mísí tóny šalvěje, tymiánu, sečuánského pepře a kardamomu. V srdci se rozvoní tonka fazole, jasmín, pačuli, aby se v základu setkali s tóny vanilky, cedrového dřeva, kašmírového dřeva, borovice a intenzivní vůní pižma.

Ideální volbou na podzim jsou vůně s teplejšími a kořeněnými tóny

Složky jako jsou hřebíček, pepř, skořice, vanilka nebo dřevité složky obsahující santalové dřevo nebo cedr jsou skvělým výběrem. Právě cedrové dřevo, skořici a černý pepř obsahuje parfém 905 Eau de Parfum Fresh Black Pepper, kterou jsme vybrali pro měsíc září. Jedná se o neobyčejně intenzivní a rafinovanou vůni, ze které vyzařuje síla, pevnost a odvaha. Charakterem je tato vůně stále svěží, ale posouvá hranice svojí dřevitostí a kořenitostí. Vrchní tóny konvalinky, citronu a černého pepře se mísí se srdcem z vavřínu, elemi, skořice a základem z ambry a cedrového dřeva.

Robustnější vůně

Klidně volte robustnější vůně s charakterem oudu nebo vůní kůže, dokonale umocní podzimní atmosféru. Právě oud vévodí vůni, která je naším horkým tipem na měsíc říjen - 905 Eau de Parfum Original Oud. Chladnější počasí a sílící mystická atmosféra vyžaduje jedinečnou vůni. Unikátní kombinace dřevité a ovocné vůně orientálního charakteru povznáší tento parfém na ikonu luxusu a tajemna. Hlavní přísadou je OUD, který se získává z těch nejvzácnějších stromů světa. V hlavě se mísí tóny švestky, granátového jablka, sušeného ovoce, medu a fialky se srdečními tóny cedrového dřeva, datlí, pačuli, labdanum a santalového dřeva, aby se v základu setkali s tóny šedé ambry, pižma a černého pepře.

Správná aplikace

 / Vždy nanášejte na suchou pokožku – déle vydrží.

/ Neroztírejte – vůně by se mohla změnit.

/ Méně je více – s množstvím to nepřehánějte.

Parfém by neměl být intenzivně cítit a rušit ostatní. Stačí několik střiků na pulsující body jako je zápěstí, krk, hruď a místo za ušima. Vůně je intimní a individuální záležitost. Dokáže dokonale podtrhnout a vyjádřit osobnost, proto volte vždy takovou vůni, která odráží vaši autenticitu.

Své oblíbené vůně najdete i jako difuzéry, bytové spreje, sprchové gely a mýdla.

Zpět na seznam článků